[ و شنید مردى دنیا را نکوهش مى‏کند فرمود : ] اى نکوهنده جهان ، فریفته به نیرنگ آن ، به ژاژهایش دلباخته و به نکوهشش پرداخته . فریفته دنیایى و سرزنشش مى‏نمایى ؟ تو بر دنیا دعوى گناه دارى ، یا دنیا باید بر تو دعوى کند که گنهکارى ؟ دنیا کى سرگشته‏ات ساخت و چسان به دام فریبت انداخت ؟ با خفتنگاههاى پدرانت که پوسیدند ؟ یا با خوابگاههاى مادرانت که در خاک آرمیدند ؟ چند کس را با پنجه‏هایت تیمار داشتى ؟ و چند بیمار را با دستهایت در بستر گذاشتى ؟ بهبود آنان را خواهان بودى ، و دردشان را به پزشکان مى‏نمودى . بامدادان ، که دارویت آنان را بهبودى نداد ، و گریه‏ات آنان را سودى . بیمت آنان را فایدتى نبخشید ، و آنچه خواهانش بودى به تو نرسید ، و نه به نیرویت بیمارى از آنان دور گردید . دنیا از او برایت نمونه‏اى پرداخت ، و از هلاکتجاى وى نمودارى ساخت . دنیا خانه راستى است براى کسى که آن را راستگو انگاشت ، و خانه تندرستى است آن را که شناختش و باور داشت ، و خانه بى نیازى است براى کسى که از آن توشه اندوخت ، و خانه پند است براى آن که از آن پند آموخت . مسجد محبان خداست ، و نمازگاه فرشتگان او ، و فرود آمد نگاه وحى خدا و تجارتجاى دوستان او . در آن آمرزش خدا را به دست آوردند و در آنجا بهشت را سود بردند . چه کسى دنیا را نکوهد حالى که بانگ برداشته است که جدا شدنى است ، و فریاد کرده است که ناماندنى است ، گفته است که خود خواهد مرد و از مردمش کسى جان به درنخواهد برد . با محنت خود از محنت براى آنان نمونه ساخت ، و با شادمانى‏اش آنان را به شوق شادمانى انداخت . شامگاه به سلامت گذشت و بامداد با مصیبتى جانگداز برگشت ، تا مشتاق گرداند و بترساند ، و بیم دهد و بپرهیزاند . پس مردمى در بامداد پشیمانى بد گوى او بودند و مردمى روز رستاخیز او را ستودند . دنیا به یادشان آورد ، و یادآور شدند . با آنان سخن گفت و گفته او را راست داشتند . و پندشان داد ، و از پند او بهره برداشتند . [نهج البلاغه]
تحقیق در ادبیات و رویکرد های آن از عصر افلاطون تا روزگار ما
پیوندها

فریدریش روکرت(به آلمانی Friedrich Ruckert) را می توان یکی از نوابغ شرق شناسی  وایرانشناسی قلمداد کرد که خدمات ارزنده ای را به ایرانیان اهدا نموده است.روکرت در 16مه در شواینفورت آلمان زاده شد ودر31ژانویه1866درنویزس در نزدیکی کوبورگ درگذشت.روکرت از شاعران و مترجمان نامی واز بنیانگذاران معروف شرق شناسی و ایران شناسی است که در نزد ایرانیان ناشناخته است وجا دارد که درباره چنین ایران شناسانی که در گسترش فرهنگ ها وتمدنها تلاش کرده اند تحقیقات گسترده ای صورت پذیرد تا نبوغ آنان منبع الهام آیندگان گردد.

در بیوگرافی وزندگی نامه شناسی روکرت آمده است که:تحصیلات دبیرستانی را در مدرسه ای لاتینی در شهر شواینفورت گذراند ودر دانشگاه شهر وورتسبورگ به تحصیل علم حقوق پرداخت اما طولی نکشید که به رشته های ادبیات،زبان شناسی وزیبا شناسی روی آورد.او پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی مدتی در دبیرستانها به تدریس پرداخت اما پس از مدتی ترجیح داد که به عنوان معلم خصوصی کار کند.روکرت در پاییز 1817به ایتالیا سفر کرد ودر طی اقامت خود با بسیاری از هنرمندان  آلمانی مقیم  رم آشنا شد وسر انجام سال1819از طریق شهر وین به آلمان باز گشت.در این هنگام روکرت در مدت اقامت خود در وین نزد "یوزف فون هامر پورگشتال",دیپلمات وشرق شناس اتریشی ومترجم غزلیات حافظ،زبان فارسی را فرا گرفت.


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط امین اله بخشی مشکول 01/1/3:: 10:16 عصر     |     () نظر